Life goes on. And on. And on. And on.

news-menshealth_200602cover.jpg

Nee, geen Harley Davidson, geen ‘groen blaadje’ van het secretariaat en ook geen ‘extreme make over’ op uiterlijk gebied door een gay stylist. We blijven gewoon op onze ouwe trouwe laarzen rondsloffen.

Maar wel op een heel ander manier. Er vallen mij recently iets teveel dierbaren om me heen om, op iets te jonge leeftijd ook: Onno kraft van Ermel, Eckart Wintzen, Chantal en vorige week ‘on top off’ bij about:blank Noel (24 jaar slechts).

Zelf heb ik teveel te verliezen, vind ik. Dat inzicht, opgeteld bij mijn intense manier van leven (zowel in positieve als in negatieve zin) en mijn extreme tarten van Magere Heijn in de afgelopen 20 jaar, hebben het kwartje doen vallen. Of beter gezegd: een paar duizend kilo kwartjes, met een fenomenale klap, recht voor de punten van mijn laarzen.

Ik vervang ze tegenwoordig drie keer per week door een paar hippe sneakers, in sportschool Fresh in de Zaanse Koekfabriek.

Niet in staat dingen half te doen, is het doel natuurlijk de cover van Men’s Health. Zo rond einde lente 2009, onder het motto: “ben jij al net zo zomerstrak?“. De personal trainer van Fresh lijkt rechtstreeks weggelopen uit een cursus positief denken – bij mijn intake moest er bijna een nieuw level aan het computerprogramma worden toegevoegd, aan de onderkant wel te verstaan, maar de beste man perste er na bekomen te zijn van zijn verbazing dat ik uberhaupt nog levend rondliep uit: “Nou, dat kan alleen nog maar beter worden!“.

Op het gevaar af voor achterlijk en niet bij de tijds door het visionaire ijs te zakken: ik wist niet dat het er tegenwoordig zo aan toe ging in sportscholen. Met verbazing heb ik in een ochtend 3 generaties informatie achterstand in weten te halen, schat ik.

Waar ik vroeger het hangen aan gewichten in door met beenwarmers getooide eigengeilers gevulde spiegelzalen nogal dom vond, to put it mildly, heb ik met openvallende bek gezien hoe gaaf fitness tegenwoordig is voor informatie-, merk-, gadget- en internetverslaafden als ik. Vooral dankzij merken en bedrijven als TechnoGym, Nike & Apple en Les Mills. Als ik dat eerder geweten had, hoefde er nu waarschijnlijk tien kilo minder afgetraind te worden.

Picture this. Je begint met een intake waar een applicatie al je beginwaarden meet, opslaat en verwerkt. Die applicatie werkt op je persoonlijke sleutel (‘Key to life’?) welke je in je trainingsronden helpt om via je apparaten precies te vertellen wat je op dat moment in de tijd, je ontwikkeling en je schema moet doen. De sleutel slaat constant al je prestaties op, en zelfs als je eens een keer niet in de sportschool rondhangt, kun je je vorderingen bijhouden via je persoonlijke internetomgeving. Waanzinnig.

key-to-life.png

Maar het mooiste vind ik misschien nog wel dat ik tijdens het fietsen en hardlopen op de band, met een schermpje voor mijn neus en een koptelefoontje op, gewoon TV kan kijken: BBC news, RTL, Het Journaal, de wereld draait door, ik kom nog slimmer en beter geinformeerd van de apparaten af dan ik had kunnen dromen.

Waarschijnlijk is het ook geen toeval dat we opeens en masse benaderd worden door afslankinstituten als New Figure, Bodyclinics, veganistische voedingsconcepten als De Culinaire Werkplaats en superideeen als Standing Strong – ze willen allemaal dat ik ze strategisch, creatief & marketingtechnisch op de kaart ga zetten, dus ik lees researchwise weinig anders meer dan levensverlengende informatie tegenwoordig. Goddank.

Inmiddels is het eetpatroon ook onderhevig aan verandering – vlees wordt zo veel mogelijk vermeden, net als zuivel. Er wordt ’s ochtends in elk geval ontbeten met yoghurt en muesli in plaats van alleen maar met koffie, aspirines en sigaretten en inmiddels is de Dekamarkt heel blij met mij aan het worden als nieuwe klant: met name hun verse Kiwi/Sinaasappelsap en peulvruchtenmix vind opeens gretig aftrek in -…ahum…- Beverwijk (waar ik sinds kort resideer en binnenkort blogtechnisch ook op terugkom: geloof me – er zijn echt hele goede redenen voor).

De volgende stappen worden hardlopen & fietsen naar de zaak. En de aller-, aller-, allerbelangrijkste stap wordt komende week natuurlijk: stoppen met roken (tips zijn meer dan welkom!).

Om al die nieuwe energie, die verbeterde conditie, die lichaamskracht ergens heen te kanaliseren, heb ik me zojuist opgegeven voor een testles bij Boksschool Tinca Tinca in IJmuiden, om mijn oude liefde weer op te pakken. Al is het alleen maar omdat ik weer erg geinspireerd werd van onderstaand filmpje.

De dood mag ons dan op de hielen zitten, we slaan keihard terug.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8B9hiYodAd8&eurl=http://www.albertcuyp.net/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=14[/youtube]