Michelin ‘not amused’

Restaurant De DillegaardRespect, respect! Je bent eigenaar van een Sterrenrestaurant in Zuid-Limburg en je wilt het eens compleet anders gaan aanpakken. Dus lever je je Michelin-ster in. Tegen de keer in, 180 graden andersom dan hoe de meesten van je concullega’s denken, die en masse en amechtig allemaal achter hetzelfde aanhollen. Of het een bewuste publiciteitsstunt is of niet, weet ik niet. Het zou me verbazen als het niet zo was. De naamsverandering van ‘In d’en Dillegaard’ naar ‘Eten bij Michel’ (ook briljant!), wijst daar wel op. Maar het doel is bereikt: ze staan overal in. Daarnaast vind ik het met name geweldig omdat het zo naadloos aansluit bij de tijdgeest en de ‘publieke opinie’ – na de jaren van graaien en genieten. “Simple comme bonjour”, zoals de Fransen zeggen. Binnenkort maar eens naar het zuiden voor een Captain’s Diner. Purple Cow level: een 10-.